Durbin-h Testi Soruları - Ekonomizm

23.04.2014

Durbin-h Testi Soruları

TEST 26 - 28. Soru

durbin-h testinin formulü resimde verilmiştir. var(B2) olmasının sebebi Yt-1 in önündeki B değeri olmasındandır.
bu soruda ilk önce r değerini bulmamız gerekiyor r= 1- dw/2 ye eşittir denklemde yerlerine yerleştirdikten sonra r= -0.10 bulunur.

n=50 alırız çünkü çünkü hoca öyle dedi :) resimdeki notlara bakmayın n 50 alıcaz bu soruda zaten her ikisini de aldığınızda cevap anı çıkıyor ancak hocanın 2014 Bahar 1. vizede sorduğu soruda farklı çıkıyordu o yüzden 'n' ne ise onu alın bu örnekte 50ydi 50 alıcaz.

Cevap D


TEST 9 - 9. Soru

bu sorunun cevabı da aynı ilk sorudaki gibi ilk önce r yi buluruz sonra bir gecikme olduğu için n=25 alırız. Burada dikkat etmemiz gereken kök içindeki var(B) değerinin B1 değeri olduğu yani Yt-1 olan değerdir, ilk soruda B2 olan değeri almıştık yani dikkat etmemiz gereken Yt-1 in önünde olan olmalı.
cevap değerler yerine konulduğunda bulunacaktır.

Dikkat edin!! n'yi aynen alın gecikmesini almayın


TEST 10 - 11. Soru

bu soru bir öndeki soruya göre biraz daha basittir çünkğ önceki sorunun ilk adımını yani r değerini soruyor p demesine bakmayın aynı şeydir. işlemde değerler yerine koyulduğu zaman cevabın -0.10 olduğu görülecektir
Cevap C



TEST 29 - 3. Soru

bu sorunun cevabı Durbin-h dır çünkü d-h testi sağ tarafta bağımlı değişkenin gecikmesini inceler yani Yt-1 i bu sebeple cevap d-h dır.

Cevap D







Bu Haberi Paylaş

Yorum Yazmayı Unutmayın.